Een olieverfschilderij van uw huisdier geschilderd door Maryleen van Vliet.

profiel foto Maryleen van Vliet van Maryleens Atelier
Maryleen van Vliet

 

 

Mijn naam is: "Maryleen van Vliet",

 

Inmiddels ben ik al jaren bezig met tekenen en schilderen. Dit naast mijn andere passie, namelijk huisdieren. En in het bijzonder voor papegaaien. Mijn passie voor papegaaien is in 2004 uitgegroeid tot Dieca. En inmiddels ben ik de specialist op papegaaiengebied in Nederland. Doordat ik in Dieca zo nu en dan al eens een schets, pastel tekening, krijttekening en olieverfschilderij verkocht, werd de vraag steeds groter en groeide ook deze passie om er iets meer mee te gaan doen.

 

 

 

Steeds meer klanten wilden ook hun hond, kat of paard op doek hebben.

Schilders ezel maryleens Atelier met olieverf en panselen.
Maryleen van Vliet schildert uw huisdier in olieverf.

Doordat steeds meer klanten na een schilderij van hun papegaai ook een schilderij wilden van hun hond, kat of paard, groeide ook mijn enthousiasme en motivatie om nog meer met mijn schilderstalent te gaan doen. Mijn kracht zit dan ook in het schilderen met olieverf van specifiek huisdieren. Ik heb mijn eigen unieke stijl met oog voor detail en inlevingsvermogen voor dieren, waardoor er meer leven komt in het portret. Ik transformeer een foto van uw huisdier om in een echt kunstwerk.

Een uniek kunstwerk opgebouwd uit meerdere lagen olieverf en afgelakt met vernis met heldere kleuren en veel diepte.

Maryleens Atelier kleuren wolk

Elk schilderij begint met de eerste streek, daarmee ontstaat de eerste laag verf.

Vervolgens ontstaan er laag voor laag steeds meer details en diepte in het schilderij. Hierdoor zou je het liefste door willen gaan met schilderen, maar elke laag moet eerst drogen. Als het schilderij uiteindelijk volledig klaar is en er een vernislaag overheen gaat, komen alle kleuren naar boven, ontstaat er nog meer diepte en komt het schilderij echt tot leven. Dan pas krijg je een echte indruk van het schilderij! Dit "leven" kan niet op een foto vastgelegd worden. En door verschillende resoluties op elke mobiele telefoon, ook nooit overkomen zoals het in werkelijkheid is. Ook al is een schilderij met een goede camera gefotografeerd, pas als u voor een schilderij staat zult u de levendigheid kunnen ervaren.

 

Uiteraard bent u op afspraak welkom om schilderijen te komen bekijken en kunnen we onder het genot van een bakje koffie, uw wensen en de mogelijkheden bespreken.

 

Huisdieren en schilderen zijn mijn passie en daar heb ik mijn levenswerk van gemaakt!

 

 

 

 logo van Maryleens Atelier
Maryleens Atelier ® 2023 copyright van toepassing. ©Maryleen van Vliet, ©Maryleens Atelier, afbeeldingen en teksten.